Een Gezonde School is een school die structureel aandacht besteedt aan gezondheid. We zijn sinds enkele jaren in het bezit van het vignet Gezonde school en mogen ons dus ook zo noemen. Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen.

Voor meer informatie over onze Gezonde school: https://www.gezondeschool.nl/

Voorbeelden van gezonde traktaties


We hebben de leerlingen een les gegeven over: hoeveel suikerklontjes zitten er in een pakje drinken?

                                                                     Het bord hangt in de kleuterhal.        
Foodlog:
 'Sterkste bewijs ooit' voor link tussen gezond ontbijt en schoolprestaties
Een onderzoek onder 5.000 kinderen tussen de 9 en 11 jaar laat zien dat er een sterke associatie bestaat tussen de kwaliteit van hun ontbijt en hun schoolprestaties. 

Kinderen die gezond ontbijten, hadden een twee keer grotere kans om bovengemiddeld te presteren in vergelijking met kinderen die niet ontbijten. Een ongezond ontbijt zoals snoep of chips, wat één op de vijf kinderen zei te eten, had dit positieve effect niet. Ook het eetgedrag gedurende de rest van de dag bleek een positieve relatie met schoolprestaties te hebben. 

Volgens auteur Hannah Littlecott van Cardiff University is dit "het sterkste bewijs ooit van de relatie tussen het eetpatroon van leerlingen en hoe ze het doen op school".

Onze groente- en fruitdagen zijn dan maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Dit houdt in dat de kinderen op deze dagen geen andere dingen mee mogen nemen. ( zoals brood of koek). Op de woensdagen mogen kinderen zelf dus kiezen wat ze eten.

Op http://www.voedingscentrum.nl/ kan je heel veel informatie vinden over voeding en gezond leven. Tevens kun je hier testen of het eten en bewegen in evenwicht is door middel van de 'hapstaptest'. Een goed houvast om gezond te eten is de schijf van vijf. 

De Dagobert heeft een eigen swinxs  met 20 speelbandjes!
 
   
Het is de eerste echte buitenspeelcomputer
met spelletjes, muziek en avonturen.
 De Swinxs laat kinderen bewegen, in de klas,
op de speelplaats of in de gymzaal.